Vesti Saveza Baptističkih crkava u Srbiji

Uskršnja čestitka

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

"Zašto tražite živoga među mrtvima? On nije ovde! Uskrsnuo je!" Biblija, Jevanđelje po Luki 24:6

Dan Uskrsa je slavan dan. Ako je Božić radosna uspomena na rođenje našeg Spasitelja, a time i rađanje života, večnog svetla, onda je Uskrs radosna vest o velikoj pobedi Isusa Hrista. To je pobeda života nad tamom i smrti.

Lice svakog čoveka okrenuto je ka smrti. "I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom dolazi sud." Jevrejima poslanica 9:27. Dakle čovek se rađa da umre pre ili kasnije. Smrt je svakom čoveku neizbežna. To je žalosna vest. Vest Uskrsa nam donosi radost i utehu. Čovek se rodio da živi i to večno. Zbog greha čovek umire. Smrt je posledica pada prvog čoveka. "Prema tome, kao što po jednom čoveku uđe greh u svet a po grehu smrt, tako smrt pređe na sve ljude jer svi sagrešiše." Rimljanima poslanica 5:12. Kroz jednog čoveka smrt, ali opet kroz jednog čoveka Isusa Hrista USKRSNUĆE I ŽIVOT. "Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će u Hristu svi oživeti." 1. poslanica Korinćanima 15:22. On je uskrsnuo da živimo i to večno sa Njim.

Draga braćo i sestre svima vama u ime Glavnog Odbora Saveza Baptističkih crkava u Srbiji želim puno blagoslova i duhovnih pobeda kroz uskrslog Hrista.

HRIST JE USKRSNUO, ZAISTA JE USKRSNUO!

Vaš brat u Hristu Zvonimir Janečić.

O Savezu Baptističkih crkava u Srbiji

Savez Baptističkih crkava okuplja vernike radi saradnje i uzajamne pomoći, sa ciljem dosezanja što više ljudi za Hrista.

Radujte se svagda u Gospodu

© 2021 Savez Baptističkih crkava u Srbiji . Sva prava zadržana.